El Govern de Catalunya finançarà un projecte per promocionar el turisme cultural a la Cerdanya amb fons europeus FEDER

FEDER

El Consell Comarcal de la Cerdanya ha impulsat el projecte “Posicionament turístic de la Cerdanya. El patrimoni i la cultura com a eixos vertebradors”. Aquest projecte s’emmarca en la darrera convocatòria del  Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) 2014-2020. 

 El projecte, que es desenvoluparà fins l’any 2020, compta amb un pressupost de 1,6 MEUR, dels quals el Departament de Governació, Administracions Públiques i Habitatge en finançarà 723.000 EUR a través dels fons FEDER.  La iniciativa del Consell Comarcal de la Cerdanya proposa la creació d'una xarxa d'equipaments patrimonials d'interès turístic a la comarca que permetrà activar l'economia des d'un entorn respectuós amb el patrimoni i la natura per millorar i adequar infraestructures públiques i generar alhora activitats culturals d'atractiu turístic en els àmbits de la música, el teatre, la cultura popular i exposicions d'art. En el marc d'aquest projecte, i per tal de dinamitzar el ventall d'activitats que es plantejaran,  s’implementaran eines i elements tecnològics d'informació com ara una agenda digital, sistemes d'informació i assessorament en línia.

Aquest projecte s’emmarca en la darrera convocatòria dels eixos 4 i 6 del  Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) 2014-2020 presentada pel Departament de Governació l’any passat. El fons FEDER és el principal instrument de la Unió Europea per pal·liar els efectes de la disparitat entre les regions. El Programa operatiu del FEDER Catalunya 2014-2020 té com a objectiu la promoció d’un creixement intel·ligent, sostenible i integrador del territori, en la línia de les directrius de l’estratègia Europa 2020 i la seva transposició a Catalunya. 

La consellera de Governació, Administracions Públiques i Habitatge, Meritxell Borràs, ha participat  en la presentació del projecte FEDER “Posicionament turístic de la Cerdanya. El patrimoni i la cultura com a eixos vertebradors”, impulsat pel Consell Comarcal de la Cerdanya. El president del Consell Comarcal, Ramon Moliner, ha presentat el projecte a l’edifici de la Rectoria del municipi de Ger.

A la presentació hi han assistit la delegada del Govern a l’Alt Pirineu i l’Aran, Rosa Amorós; el secretari d’Administracions Locals, Joaquim Ferrer; la directora general d’Administració Local, Montserrat Mundi, el director territorial de Governació a Girona, Raül Morales,  l’alcalde de Ger, il·lm. Sr. Alfons Casamajó, l’alcalde de Puigcerdà, il·lm. Sr Albert Piñeira, l’alcalde de Bellver de Cerdanya, il·lm. Sr. Xavier Porta, l’alcalde de Bolvir, il·lm. Sr. Bartomeu Baqué, l’alcalde de Fontanals de Cerdanya, il·lm. Sr. Ramon Chia, i l’alcalde d’Isòvol, il·lm. Sr. Pere Oliu.

Agenda

- 29 de setembre. XX Trobada de Corals de Cerdanya a Talló. 18 h

-7 d'octubre. Jornada d'Ocupació i Emprenedoria

- Octubre/Novembre. Bloc Comú d'Esports. Cicle Formatiu Grau Mitj+a d'Ensenyaments Esportius

Deixalleria comarcal


Pol. Ind. de l' Estació
Tel. 972880182

Contactar

Podràs trobar-nos de dilluns a divendres de 8h. a 15h.

Plaça del Rec, 5
17520  Puigcerdà
Girona - Catalunya

Contactar-nos