En marxa el FEDER Catalunya 2014-2020, Eix 6, a Cerdanya

bolvir porxos baixa

A inicis del 2017 el Consell Comarcal de la Cerdanya va rebre l’aprovació, des del Departament de Governació, Administracions Públiques i Habitatge (actualment de Polítiques Digitals i Administració Pública), del cofinançament  amb fons PO FEDER de Catalunya 2014-2020, eix 6, del projecte “Posicionament Turístic de la Cerdanya. El patrimoni i la cultura com a eixos vertebradors”. El projecte global liderat pel Consell recull diferents operacions al territori: el centre d’Interpretació de les restes arqueològiques  d’All (Isòvol); la museografia de la sala 6 del Museu Cerdà de Puigcerdà; la rehabilitació de Cal Travesseres a Bellver de Cerdanya; el Centre Cultural de Ger i la dignificació de l’entorn de l’església parroquial; la rehabilitació del Casino d’Alp; les diferents actuacions de senyalització de camins i adequació de monuments al municipi de Fontanals de Cerdanya i l’habilitació i adequació de l’auditori/sala d’actes als porxos de Cal Fanxico.

Precisament l’operació a Bolvir forma part d’una rehabilitació integral dels Porxos conlindants a la casa de Cal Fanxico (actual seu de l’ajuntament de Bolvir), entre les quals està l’auditori/sala d’actes i, actualment, és l’obra que ja està en marxa. Tanmateix, aquesta setmana es licitarà l’operació “Foment cultural a Fontanals de Cerdanya” que contempla la senyalització de rutes patrimonials (tant naturals com culturals) i actuacions concretes a l’església de Santa Eulàlia d’Estoll i de Sant Martí d’Urtx.

Aquest projecte suposa vertebrar les activitats de dinamització i promoció cultural per a captació de turisme, combinat amb l’estratègia de consolidació i millora d’infraestructures bàsiques, consolidant la xarxa identitària d’espais culturals al llarg de la comarca; és a dir la millora de diverses infraestructures a la comarca, sota el lideratge del Consell Comarcal i amb aposta de tots els ens locals participants,  per impulsar  les activitats de promoció i difusió cultural, potenciar i difondre la identitat cerdana  a partir de valorar el patrimoni històric i impulsar les accions de desenvolupament cultural i turístic.

L’ajut FEDER permet el cofinançament del cinquanta per cent de les despeses per a cada municipi participant en el projecte, per tal de tirar endavant les millores en les diferents infraestructures públiques.

 

Agenda

- 10 de desembre: Xerrada-Col·loqui "ENTRE GERMANS" a càrrec de Carme Casals, psicòloga del CDIAP. 19 h a l'Arxiu Comarcal de Cerdanya (Passeig 10 d'Abril de Puigcerdà). Cicle de Xerrades 2019.

- 10 de desembre. Xerrada informativa sobre la nova convocatòria d'ajuts LEADER. 19 h al Consell Comarcal de la Cerdanya)

- 12 de desembre. Xerrada informativa sobre la nova convocatòria d'ajuts LEADER. 19 h. Centre Cívic de Bellver de Cerdanya

Deixalleria comarcal


Pol. Ind. de l' Estació
Tel. 972880182

Contactar

Podràs trobar-nos de dilluns a divendres de 8h. a 15h.

Plaça del Rec, 5
17520  Puigcerdà
Girona - Catalunya

Contactar-nos