El Consell Comarcal de la Cerdanya s’adhereix a la Setmana Europea de la Prevenció de Residus

imatge abocador 1

La Setmana Europea de la Prevenció de Residus s'organitzarà en més de 43 regions d'Europa al llarg de la setmana del 16 al 24 de novembre de 2019.

El Consell Comarcal de la Cerdanya, al llarg de tots aquests anys, ha anat realitzant diverses accions i campanyes de sensibilització per a la promoció de bones pràctiques relacionades amb la minimització de residus, el reciclatge i la recollida selectiva, d’acord amb el seu compromís amb el medi ambient. Enguany, s’adhereix a la campanya Setmana Europea de la Prevenció de Residus amb dues activitats:

-          Visita a la deixalleria de la Cerdanya.

-       Visita al Centre de Tractament de Residus de la Cerdanya

Unes activitats amb una llarga trajectòria en formar part de les Jornades Consell-Escola des del curs 2000-2001, organitzades per l’àrea de medi ambient del Consell Comarcal, destinades als alumnes de cicle superior de les escoles de la comarca.

Durant tots aquests anys un gran nombre d’alumnes han passat per la deixalleria i pel Centre de Tractament de Residus, dues instal·lacions comarcals on han pogut conèixer, en el cas de la deixalleria, les diferents zones de deposició de deixalles i aprendre a utilitzar-la amb una pràctica de reciclatge dels residus generats per ells mateixos durant l’esmorzar; i en el cas del Centre de Tractament, les diferents àrees de treball: la zona de descàrrega i trituració de material, la zona de deposició de selectiva i l’antic abocador, la bassa de lixiviats, el sistema de detecció de fugues, la torxa, el mur inicial i el vas actual.

Els alumnes prenen així consciència del volum dels residus que es generen a tota la comarca i la necessitat i importància de la prevenció de residus i el foment del reciclatge.

Agenda

- 10 de desembre: Xerrada-Col·loqui "ENTRE GERMANS" a càrrec de Carme Casals, psicòloga del CDIAP. 19 h a l'Arxiu Comarcal de Cerdanya (Passeig 10 d'Abril de Puigcerdà). Cicle de Xerrades 2019.

- 10 de desembre. Xerrada informativa sobre la nova convocatòria d'ajuts LEADER. 19 h al Consell Comarcal de la Cerdanya)

- 12 de desembre. Xerrada informativa sobre la nova convocatòria d'ajuts LEADER. 19 h. Centre Cívic de Bellver de Cerdanya

Deixalleria comarcal


Pol. Ind. de l' Estació
Tel. 972880182

Contactar

Podràs trobar-nos de dilluns a divendres de 8h. a 15h.

Plaça del Rec, 5
17520  Puigcerdà
Girona - Catalunya

Contactar-nos