Nova campanya d’Ecovidrio a la Cerdanya

El passat 23 de gener es va presentar la nova iniciativa d’Ecovidrio i recolzada pel Consell Comarcal de la Cerdanya. L’objectiu de la campanya és incrementar la taxa de reciclatge dels envasos de vidre i va dirigida principalment als grans productors d’aquest tipus de residu, com hotels, restaurants, càmpings, bars, etc. (establiments HORECA). Pel que fa a la fracció de vidre, la col·laboració d’aquests establiments és imprescindible, ja que són els principals productors d’envasos de vidre d'un sol ús. Aquest projecte pretén ajudar als establiments productors de residus de vidre en el compliment de les ordenances municipals, lleis autonòmiques i europees. Tanmateix, vol millorar la sostenibilitat de la comarca i donar nous recursos que facilitin el reciclatge.

 Beneficis i sostenibilitat del reciclatge de vidre

Amb el reciclatge de vidre s’estalvien recursos naturals, es redueix la quantitat de deixalles que van a incineració, es redueixen les emissions de CO2 a l’atmosfera i s’estalvia energia. A més de tenir cura del medi ambient, el reciclatge té altres beneficis socials i econòmics, com per exemple: la generació de llocs de treball, l’estalvi de costos en transport i tractament de residus, i l’estalvi en sancions pel compliment de la normativa.

A la planta de reciclatge, el vidre se separa dels cossos estranys, es tritura i es neteja. El producte final es torna a utilitzar com a matèria primera per a l’elaboració de nous envasos de vidre. El vidre nou és 100% reciclable, mentre que l’ús d’ampolles retornables o reomplibles també ajuda a reduir la contaminació en un 20% aproximadament. Els beneficis derivats del reciclatge i reutilització de vidre són:

-      La no extracció de matèries primeres: per cada tona d’envasos de vidre usat que es recicla s'estalvien 1,2 tones de matèries primeres.

-      El menor consum d’energia: per la no extracció de matèries primeres i per la menor temperatura a què han de treballar els forns. S’estima que s’estalvia 130 kg de fuel.

-      La disminució del volum de residus.

En aquest procés és clau la implicació de tota la ciutadania, ja que cada gest suma.

Agenda

 SETEMBRE

- Del 21 al 24 - Curs La importància de la manipulació d'aliments, seguretat alimentària i desinfecció en temps de Covid-19 (2ª edició). Curs online. 16 a 19.30 h. +INFO

- Del 28 de setembre al 2 d'octubre: Jornades d'Ocupació i Emprenedoria de la Cerdanya. + INFO

OCTUBRE

- Del 5 al 8 - Curs: La importància de la manipulació d'aliments, seguretat alimentària i desinfecció en temps de Covid-19 (3ª edició). Curs online. 16 a 19.30 h. +INFO

- 6 i 7- Curs: Promociona amb èxit el teu negoci amb Instagram. Curs online. +INFO

- 13 i 14 - Curs: Aprenem a millorar la comunicació de l'empresa amb Whats App Business. + INFO

Deixalleria comarcal

Horari:
De dimarts a divendres de 9.00 a 13:00 i de 15.00 a 19.00 h
Dissabte de 8: a 15:00 h
 
Pol. Ind. de l' Estació
Tel. 972880182

Contactar

Podràs trobar-nos de dilluns a divendres de 9:00 h. a 14:00 h.

Te. 972.884.884

Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Plaça del Rec, 5
17520  Puigcerdà
Girona - Catalunya