I Trobada de Donsel del Món Rural de Cerdanya

DSC 0647

“La dona ha estat el pal de paller de la casa en el món rural, hem anat obrint camí però encara hi ha molt per recórrer i s’ha de mantenir el que està obert”

Aquesta seria la reflexió unànime a què van arribar les participants en la Taula d’Experiències de la I Trobada de Dones del Món Rural de Cerdanya, el vespre ahir, 5 de març, a la sala de Convencions del Museu Cerdà de Puigcerdà, davant d’una nombrosa assistència, tant femenina com masculina.

L’acte, organitzat pel Consell Comarcal de la Cerdanya amb la col·laboració de l’Associació de Dones del Món Rural Cerdà, s’hauria d’haver celebrat el passat 15 d’octubre de 2019 però, va ser anul·lat a conseqüència de la situació política d’aquells dies al nostre país. Després de la benvinguda als assistents per l’alcalde de Puigcerdà, Sr. Albert Piñeira; la presidenta del Consell Comarcal de la Cerdanya, Sra. Roser Bombardó; i la coordinadora territorial de l’Institut Català de la Dona a Lleida, Sra. Carme Castelló, es va presentar el Pla de polítiques de gènere de la Cerdanya, elaborat des de l’àrea de serveis socials del Consell, el qual vol treballar de manera ferma des de les institucions amb l’objectiu de visibilitzar les dones en tots els àmbits del territori cerdà. Posteriorment, va començar l’acte central de la Trobada amb la Taula d’Experiències. Moderada per la periodista i corresponsal de TV3 al Pirineu, Sra. Rosa Talamàs, va comptar amb la participació de la Sra. Montse Gasch, presidenta de l'EMD d'Aransa i de l’Associació de Dones del Món Rural Cerdà; Sra. Eva Campi, emprenedora a Pinergia, i 1a tinent d’alcalde a l’ajuntament de Lles de Cerdanya; Sra. Mari Sol Salvadó, representant de l'associació Menja't l'Alt Urgell; Sra. Tere Junoy, empresària jubilada del sector del transport; Sra. Núria Burgada, mare i mestra d'escola rural; Sra. Teresa Torner, pagesa i emprenedora; Sra. Rosa de Montellà, Activista social per a la defensa de les dones i del món rural de Cerdanya sota administració francesa.

Finalment una trucada sorpresa des de Brussel·les connectava a totes i tots els assistents amb la delegada del Govern de la Generalitat de Catalunya davant la Unió Europea, la Sra. Meritxell Sarret, qui va encoratjar a les dones a continuar treballant per la igualtat i per les polítiques de gènere. La Cloenda de l’acte va oferir un videoclip elaborat per quatre joves de Puigcerdà contra la violència envers les dones. Una degustació de productes locals de la Cerdanya amb la col·laboració del CFGM de cuina de l’Institut Pere Borrell, va posar punt final. Volem adrair des del Consell Comarcal la seva assistència totes les autoritats, a tot el públic i la col·laboració del Museu Cerdà.

Agenda

NOVEMBRE
- Dilluns 2: Taller "Violències masclistes als entorns digitals: Prevenir i donar resposta des de casa" de 19 a 21 h
- Dimecres 4: Taller "Prevenir les agressions masclistes online també és cosa nostra" de 18 a 19.30 hg
- Dijous 5: Taller "Autodefensa digital per a noies adolescents" de 18 a 19.30 h
- Divendres 6 i 13: Taller "Violències masclistes als entorns digitals: Què són i com els abordem" de 10 a 12 h
- Dimecres 11: Curs "Comunicació inclusiva i llenguatge no sexista" de 10 a 13 h
- Dilluns 16: Taller "Paternitat conscient" de 19 a 21 h
- Dimarts 17: Tal kom sona "don't stop me now" a l'oficina jove del Consell
- Dimecres 25: Dia Internacional per a l'eliminació de la violència envers les dones.
       - Taller "Emprendre amb perspectiva de gènere" de 10 a 13 h i de 15 a 18 h
       - 12 h: Lectura del manifest al jardí del Consell

Deixalleria comarcal

Horari:
Dimarts de 8:00 h a 13:00 h i de 15:00 h a 19:00 h
Dimecres, dijous i divendres de 9.00 a 13:00 i de 15.00 a 19.00 h
Dissabte de 8:00 h a 15:00 h
 
Pol. Ind. de l' Estació
Tel. 972880182

Contactar

Podràs trobar-nos de dilluns a divendres de 9:00 h. a 14:00 h.

Te. 972.884.884

Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Plaça del Rec, 5
17520  Puigcerdà
Girona - Catalunya