COMUNICAT DEL CONSELL COMARCAL I DELS AJUNTAMENTS DE LA CERDANYA

El Consell Comarcal de la Cerdanya i tots els ajuntaments de la comarca demanem que es respectin les indicacions dictades per l’Estat d’Alarma i el confinament de la població arran de la situació motivada per la pandèmia del COVID-19.

Manifestem la nostra preocupació davant l’existència encara avui dia de desplaçaments cap a segones residències i domicilis de familiars a la Cerdanya.

Demanem responsabilitat individual i col·lectiva recordant que els desplaçaments no recollits als decrets i resolucions de l’estat espanyol i de la Generalitat de Catalunya estan prohibits i seran sancionats.

Demanem responsabilitat individual i col·lectiva per lluitar contra la propagació del COVID-19 a comarques amb població envellida i sense mitjans sanitaris suficients com la nostra. La Cerdanya és un territori especialment sensible, la comarca té un índex de població envellida al voltant del 20% i uns serveis sanitaris i socials bàsics adaptats a la població resident, només disposem de 6 llits a l’hospital de Cerdanya. Depenent de com evolucionin els contagis ens podem veure en una situació de col·lapse. No volem haver de lamentar pèrdues humanes derivades de la imprudència i la inconsciència.

Demanem explícitament i de manera ferma no venir a la Cerdanya fonamentant-nos en les informacions rebudes des dels serveis sanitaris del nostre país i en la realitat de la nostra comarca. Desplaçar-se a la Cerdanya és posar en risc a la població resident i és per aquest motiu que el Consell Comarcal de la Cerdanya i la totalitat dels ajuntaments de la comarca demanem a la població que no vingui mentre duri aquesta situació excepcional.

Només quedant-nos a casa podrem frenar la propagació del COVID-19.

Agenda

-  11 de març: Cicle de xerrades i tallers d’acompanyament en la criança. “Prestacions per naixement”, una xerrada a càrrec de Marta Roca, tècnica de gestió laboral i assessoria a empreses, persones i institucions de l’Agència Coll d’Alp S.L.  A les 19h al Palau d’Esports i Congressos d’Alp.

- 25 de març: Cicle de xerrades i tallers d’acompanyament en la criança. “Prestacions per naixement”, una xerrada a càrrec de Marta Roca, tècnica de gestió laboral i assessoria a empreses, persones i institucions de l’Agència Coll d’Alp S.L A les 19 h Arxiu Comarcal de Puigcerdà.

 

Deixalleria comarcal


Pol. Ind. de l' Estació
Tel. 972880182

Contactar

Podràs trobar-nos de dilluns a divendres de 8h. a 15h.

Plaça del Rec, 5
17520  Puigcerdà
Girona - Catalunya

Contactar-nos