AODL- Dinamitzadora del Sector Agroalimentari

Dintre de l'Area de promoció Econòmica del Consell Comarcal de la Cerdanya, l’AODL té la missió de situar el sector agroalimentari de la Cerdanya com un dels eixos estratègics sobre els que s’articula la dinamització socioeconòmica de la comarca. Les oportunitats d’ocupació detectades als estudis previs a aquesta memòria mostren el potencial de creixement del sector agroalimentari des de la producció fins al consum, passant per la transformació i la distribució. La cadena de valor del producte local és un dels argumentaris actuals per enfortir el mercat de treball de territoris de muntanya altament especialitzats en activitats del tercer sector, com és el cas de la Cerdanya.

L’objectiu és dinamitzar el sector agroalimentari de la comarca per millorar l’ocupació actual i per crear-ne de nova. 
Els objectius específics són els següents:
 Mantenir i recuperar el paisatge agrícola tradicional de la Cerdanya per garantir el benestar de la població local i l’atractiu turístic.
 Garantir el teixit productiu i el seu relleu generacional com a font de riquesa a partir dels recursos endògens del territori.
 Potenciar la competitivitat de les empreses del sector agroalimentari.
 Promoure la cooperació entre els agents estratègics del sector agroalimentari i amb altres sectors.
 Facilitar la cadena de valor del producte agroalimentari local a través d’estructures de producció, transformació i comercialització.
 Diversificar l’activitat agrària de les explotacions introduint serveis turístics a partir dels recursos propis de l’agricultura i la ramaderia.
 Promoure els productes agroalimentaris de la Cerdanya a través de la seva visibilització.
 Comunicar sobre el sector agroalimentari per tal d’informar a la ciutadania.
 Sensibilitzar entorn la importància del sector agroalimentari a la comarca per a la conservació del paisatge, el desenvolupament econòmic local i el benestar de la població.

pdfESTUDI DEL SECTOR AGROALIMENTARI DE LA CERDANYA: NECESSITATS I PROPOSTES DE MILLORA

Contacte: Carol Nabau / Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. - Tel. 972.884.884

logo consell soc 1l logo vector generalitat catalunya