Salutació del President

ramon moliner serraCom a president del Consell Comarcal de la Cerdanya vull donar-vos la benvinguda en aquesta web que vol ser la porta oberta de la vostra casa.

La Cerdanya, és una terra geogràficament molt definida, un espai territorial clarament delimitat per les muntanyes, que veu avui com aquesta unitat ha estat trossejada per estats i províncies. La seva situació estratègica i la seva configuració com un dels principals passos del Pirineu, li ha donat un caràcter especial i l'ha fet participar en els principals esdeveniments històrics del nostre país.

La Cerdanya gaudeix d'un patrimoni natural excepcional en el qual no s'intueixen les fronteres, posseeix un patrimoni cultural comú, des del coll de la Perxa fins a Pont de Bar, que està més enllà de les divisions administratives que ens estrenyen.

Des de l'estructuració territorial en comarques de Catalunya el 1987, el Consell Comarcal de Cerdanya ha anat reforçant les competències delegades pel Govern de la Generalitat de Catalunya, consolidant la seva presència al territori amb l'ampliació de serveis als ciutadans.

Com a ens comarcal està al capdavant d'iniciatives plurimunicipals, lidera les relacions amb la Cerdanya sota administració francesa portant a terme diversos projectes transfronterers, hi participa en diferents programes d'àmbit supracomarcal i, tanmateix, en una comarca dividida entre dues províncies, el Consell Comarcal de la Cerdanya es tradueix en la unió d'esforços.

Estem al vostre servei i volem que aquesta web sigui una eina que us faciliti els tràmits i la informació, tant als que sou de casa com als que veniu a visitar-nos.

Ramon Moliner i Serra
President