Inici E Esports E Ja a la venda la Guia BTT sense fronteres Pirineus Cerdanya Capcir

Ja a la venda la Guia BTT sense fronteres Pirineus Cerdanya Capcir

Cerdanya, Pyrénées-Cerdagne i Pyrénées-Catalnaes s’uneixen per oferir un dels centres de rutes BTT més importants del sud d’Europa. Ahir dimarts 6 d’agost, el President del Consell Comarcal de la Cerdanya, acompanyat dels seus homòlegs de la Communauté de Communes Pyrénées-Cerdagne i Pyrénées-Catalanes, van presentar a Ur la “Guia BTT sense fronteres Pirineus Cerdanya Capcir”.

La guia ofereix 90 rutes de tots els nivells, amb 1.400 km senyalitzats i dues grans travesses que recorren tot el territori comú. Aquest projecte ha sorgit de la iniciativa tant a la Cerdanya com a Pyrénées-Cerdagne de redissenyar les rutes BTT existents, entre les quals se’n proposaven de transfrontereres també. Per aquest motiu es va buscar la sinergia i la col·laboració amb les demarcacions veïnes, incloent també Pyrénées-Catalanes que ja tenien un centre BTT treballat de fa més anys, amb l’objectiu d’englobar l’oferta dels 3 centres BTT en una de sola, i crear així un dels centres de rutes per a bicicletes tot terreny més importants del sud d’Europa. D’aquesta iniciativa neix aquesta guia comuna.

Actualment, la guia ja es pot trobar a la venda a les oficines de turisme de cada territori en català i francès. I pròximament estarà disponible l’edició en castellà i anglès.  

Des del Consell Comarcal de la Cerdanya estem molt satisfets de la publicació d’aquesta guia donat que és una eina molt útil per promocionar el territori de les dues bandes de la frontera, ampliant l’oferta esportiva actual, fomentant el respecte a la natura i al medi ambient i oferint una proposta d’activitat que es pot realitzar durant tot l’any.

Sobre la guia i el centre BTT de la Cerdanya

La iniciativa de redissenyar les rutes BTT de la comarca va sorgir des del Consell fa un parell d’anys enrere. En aquell moment les rutes existents estaven massa asfaltades i cada cop eren menys atractives per als aficionats a la BTT. Donada aquesta situació, es va crear un grup de treball format per treballadors de l’entitat, aficionats a aquest esport i amb un alt coneixement del territori.

Gràcies a la feina i dedicació d’aquest grup, el centre BTT de la Cerdanya ofereix avui en dia 25 noves rutes de diferents nivells: molt fàcil, fàcil, difícil i molt difícil. Aquestes rutes estan distribuïdes per tot el territori i permeten satisfer les expectatives de tots els ciclistes, des de debutants fins a experts.

A la comarca hi ha vuit punts de sortida situats a les següents localitats: Llívia, Puigcerdà, Alp, La Molina, Ger, Prullans, Bellver i Martinet. Aquests punts s’han escollit i ubicat estratègicament per tota la comarca, assegurant que cadascun disposi de serveis essencials per al ciclista, i s’hi han instal·lat plafons informatius per indicar les rutes de cada zona. Totes les rutes disposen del seu track GPS i s’han senyalitzat sobre el terreny les rutes fàcils i  molt fàcils. La senyalització de les rutes ha estat homologada per la Fédération Française de Cyclisme, per tal de tenir una senyalització comuna de les rutes dels 3 territoris que es proposen a la guia.

El territori de Pyrénées-Cerdagne ofereix 20 rutes més i el de Pyrénées-Catalanes 40, dels 4 nivells de dificultat. A més, la guia proposa 2 grans travesses pels 3 territoris: una de 7 dies circular de 240 km i més de 6.000 m de desnivell i una ruta de 4 dies que travessa tot el centre BTT des de Fontrabiouse fins a Martinet amb 91 km de recorregut i 1.400 m de desnivell.

A les webs de turisme de cada territori hi ha la informació sobre aquestes rutes i es poden descarregar els tracks GPS. En el cas de Turisme Cerdanya ho trobareu a: www.cerdanya.org/bike

Aquest lloc web fa servir galetes per que tingueu la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades galetes. Si desitja més informació, accedeixi a la nostra política de cookies.

ACEPTAR
Aviso de cookies