Inici E General E Bona valoració de les novetats de la 12a edició de les Jornades d’Ocupació i Emprenedoria de la Cerdanya

Bona valoració de les novetats de la 12a edició de les Jornades d’Ocupació i Emprenedoria de la Cerdanya

El passat dilluns 7 d’octubre va tenir lloc la 12a edició de les Jornades d’Ocupació i Emprenedoria de la Cerdanya. En aquestes va haver-hi la participació de prop d’un centenar de persones de la comarca que busquen feina (el doble de les persones que s’havien inscrit prèviament), una trentena d’empreses que ofereixen feina a la Cerdanya i quasi una trentena més d’emprenedors que van participar en el taller impartit per Pere Maymi, comunicador especialitzat en màrqueting i creació de marca, que els va orientar sobre com superar les expectatives dels clients i crear l’efecte “wow” del seu negoci.

Justament aquest taller, activitat que es realitzava per primera vegada en l’edició d’enguany, així com la participació dels alumnes que estan cursant FP a l’Institut Pere Borrell de Puigcerdà i estan en disposició de treballar, han sigut dels aspectes més ben valorats de les jornades del 2024. Una altra de les novetats que es presentava aquest any era l’espai dedicat a les empreses per informar-se sobre els temes de l’equitat en el treball i la precontractació per arrelament, on es podien assessorar sobre aquests aspectes amb les tècniques d’Igualtat del Consell.

Com cada any, s’ha mantingut el cara a cara entre les persones que busquen feina i les empreses que busquen personal, en format de breu entrevista, facilitant les futures contractacions a la comarca i ajudant així al foment de l’ocupació. En paraules del president del Consell Comarcal, Isidre Chia, aquestes jornades són de gran ajuda per les empreses i les persones que estan en procés de buscar feina a la Cerdanya perquè en un matí es concentren totes en un mateix espai i és més fàcil trobar el que cadascú busca, convertint-se doncs en una jornada molt productiva per les dues parts.

Les empreses de la Cerdanya també podien aprofitar l’ocasió per informar-se sobre els ajuts Leader, subvencions que s’atorguen a empreses situades en el territori amb projectes que fomentin la reactivació econòmica i la creació d’ocupació, ja que la convocatòria per sol·licitar els ajuts ja està oberta.

Un altre punt fort que es treballa durant aquestes jornades és el foment de l’ocupació juvenil amb els espais dedicats específicament a aquest públic, qui podia assentar-se amb la tècnica d’ocupació juvenil del Consell, Integra Pirineus, i les àrees de les Fundacions Adis i Ampans dirigides als joves, a través dels seus programes Ocell de Foc i Noves Oportunitats, respectivament.

En aquesta línia, l’Elena Martinez, coordinadora dels estudis de Formació Professional de l’Institut Pere Borrell, va exposar als empresaris que van participar en la jornada les dues modalitats que existeixen actualment d’aquests estudis i quin format representen les pràctiques a empresa en cada un d’ells, amb l’objectiu d’animar a les empreses de la Cerdanya que comptin amb els estudiants de FP de la comarca per treballar en els seus negocis, iniciant la relació amb el format de pràctiques a l’empresa.

En resum, aquestes jornades són el fruit del treball transversal de diverses àrees del Consell Comarcal de la Cerdanya, que juntament amb la col·laboració de les entitats i les empreses del territori, fan que aquest dia dedicat al foment de l’ocupació i l’emprenedoria a la nostra comarca sigui possible.

Aquest lloc web fa servir galetes per que tingueu la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades galetes. Si desitja més informació, accedeixi a la nostra política de cookies.

ACEPTAR
Aviso de cookies