Serveis socials bàsics

Serveis Socials d'Atenció Primària

Els serveis socials bàsics són el primer nivell del sistema públic de serveis socials i la garantia de més proximitat als usuaris i les usuàries i als àmbits familiars i social. Són un conjunt organitzat i coordinat d'accions professionals, integrat pels respectius equips tècnics que tenen per objecte promoure mecanismes per conèixer, prevenir i intervenir en persones, famílies i grups socials, especialment si es troben en situació de risc social o d'exclusió.

L'atenció Social té caràcter polivalent i comunitari per tal de poder assumir les demandes diverses d'atenció social i desenvolupar respostes en l'àmbit propi de convivència i relació de les persones destinatàries dels serveis.

Què ofereixen:

  • Detecció de situacions de necessitat personal, familiar i comunitària.
  • Informació, assessorament i orientació a persones, famílies o grups, en relació a drets, recursos i actuacions socials.
  • Proposta i establiment del programa individual d'atenció a la dependència.
  • Aplicació del tractament de suport a persones, famílies o grups, especialment si hi ha menors.
  • Gestió i prestació dels serveis d'atenció domiciliària.
  • Tramitació i seguiment de programes i prestacions.
  • Impuls de projectes comunitaris i programes transversals, destinats a la integració i participació social de les persones, famílies i grups.
  • Derivació als serveis socials d'atenció especialitzada, especialment els d'atenció diürna, tecnològica i residencial i coordinació amb aquests serveis.

Els serveis socials bàsics van dirigits a tota la població en general, i especialment aquelles persones, famílies o grups amb dificultats de desenvolupament i d'integració a la societat, manca d'autonomia personal, disminucions físiques, psíquiques o sensorials, problemes familiars o marginació social.

Els equips bàsics d'atenció primària estan formats per diplomats/ades en treball social i educació social i treballadors/es familiars.

Els equips són itinerants en diferents municipis de la comarca.

Servei d'atenció a domicili

Conjunt d'accions organitzades per prestar suport personal, atenció i ajut especialment a les persones amb dificultats de desenvolupament, manca d'autonomia personal, disminució o una problemàtica familiar especial, desplaçant els serveis necessaris al domicili, per tal d'evitar o retardar situacions d'internament i mantenir l'usuari/a en el seu medi amb garanties d'una atenció adequada.

Les treballadors/es familiars són els/les professionals que es responsabilitzen de l'execució i l'atenció directa de l'atenció domiciliària d'acord amb un pla d'intervenció definit per l'equip d'Atenció Social Primària.

Servei de teleassistència

Servei que permet millorar l'autonomia de les persones grans que viuen o passen moltes hores soles. Aquest servei millora la qualitat de vida de les persones usuàries en oferir companyia i atenció permanent sempre que ho necessitin; és un servei de 24 hores els 365 dies de l'any.

S'adreça prioritàriament a les persones grans o amb discapacitat que visquin soles, i a aquelles persones que tenen problemes de mobilitat o passin moltes estones soles.

Té la intenció de pal·liar les necessitats derivades dels processos d'envelliment o d'atenció a les persones en situacions de dependències.

Centre Obert

Servei diürn de caràcter preventiu i de suport dels aprenentatges bàsics, fora de l'horari escolar.

El centre obert ofereix: acolliment i convivència, suport als aprenentatges bàsics, transmissió de pautes i valors, atenció individual i en grup, derivació i integració a altres recursos de la comarca.

Es porta a terme a Bellver de Cerdanya (dilluns i dimecres) i a Puigcerdà (dimarts i dijous).

L'equip està format per un/a educador/a social, dos/dues monitors/es i voluntariat.

 

Contacte: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. - Tel. 972 88 48 84

Agenda

MAIG

20 de maig - 19 h: "Internet Segura" . Mossos d'Esquadra. Xerrada online gratuïta. Inscripció a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. 

 

 

Deixalleria comarcal

Horari:
Dinarts de 8:00 a 13:00 h i de 15:00 a 19:00 h
De dimecres a divendres de 9:00 a 13:00 h i de 15:00 a 19:00 h
Dissabte de 8:00 a 15:00 h
DIUMENGE i DILLUNS TANCAT
 
Pol. Ind. de l' Estació
Tel. 972880182

Contactar

Podràs trobar-nos de dilluns a divendres de 9:00 h. a 14:00 h.

Te. 972.884.884

Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Plaça del Rec, 5
17520  Puigcerdà
Girona - Catalunya