Què poden fer els nens i les nenes quan surtin al carrer-FAQ'S

 

Després de dies tancats a casa ara podreu sortir al carrer. Fins ara, gràcies al confinament, hem pogut fer front al coronavirus: i ho heu fet molt bé, enhorabona! Per això podem fer un pas endavant i els nens i nenes fins a 13 anys ja podeu sortir al carrer però hem de tenir certes precaucions per protegir-nos i protegir els altres.

Els nois i noies de 14 anys o més no esteu inclosos en aquest permís perquè podeu fer les mateixes activitats permeses als majors d'edat.

Aquí teniu les respostes a les preguntes que molts nens i nenes ens heu fet arribar aquests dies pdfFAQ'S SORTIDA NENS

1. A partir de quin dia puc sortir al carrer? A partir del diumenge 26 d’abril, inclòs.

2. Quanta estona puc sortir? 1 hora al dia.

3. A quines hores puc sortir? Pots sortir entre les 9 del matí i les 9 del vespre, però només una vegada al dia. Es recomana que la sortida es faci, sempre que sigui possible, en les franges. horàries següents: entre les 11 i les 13 hores per als menors d’edat fins a 6
anys i entre les 16 i les 18 hores per als de 6 anys o més, sempre màxim 1 hora al dia.

4. On puc anar? Pots anar caminant al voltant de casa teva fins a un 1 km de distància.

5. Puc anar als parcs, al bosc o a la platja? Sí, sempre que no t’allunyis més d’1 km de casa teva.

6. Si visc en un poble o prop de la natura, puc anar a passejar al bosc o al camp? Sí que pots anar a passejar al camp i al bosc, però sempre que no sigui més
enllà d’1 km de casa.
7. Podem aprofitar per anar amb cotxe o transport públic? No, perquè la sortida és per passejar a peu.

8. Qui pot sortir a passejar? Hi puc anar tot sol? Nens i nenes fins a 13 anys inclosos, sempre acompanyats d’un adult. Sempre has de sortir acompanyat d’un únic adult (la mare, el pare, un altre familiar que visqui a casa teva o bé la persona que et cuida). Com a màxim podeu anar l’adult i fins a 3 germans/germanes.

9. I puc sortir amb el meu germà o germana que ja té 18 anys? Sí, us pot acompanyar perquè ja és adult, però sempre que visqui a la mateixa casa o estiguis a càrrec seu.

10. I puc sortir amb el pare i la mare? No, només està permès sortir amb el pare o amb la mare.

11. I si som més de 3 germans? Haureu de fer més d’un torn de sortida.

12. Cal que portem alguna documentació? Si l’adult que t’acompanya no és el teu pare, mare o tutor, cal que porti una autorització expressa del teu pare, mare o tutor. Recordeu portar la documentació personal. També és recomanable portar el certificat de declaració autoresponsable que va publicar la Generalitat de Catalunya.

13. Puc sortir si no em trobo bé? No pots sortir si tens símptomes o la malaltia pel coronavirus (COVID-19) o esteu en aïllament a casa. Preneu-vos tots la temperatura abans de sortir i no ho feu si algú de la casa té 37ºC o més.

14. Què puc fer? Caminar, córrer i jugar, mantenint sempre la distància de seguretat de 2 metres amb altres persones. També podeu aprofitar per treure el gos a passejar. De moment, evita portar joguines al carrer.

15. Puc anar amb la bicicleta o el patinet? La normativa no diu si pots agafar la bicicleta o el patinet. Si l’agafes, recorda que és per passejar, no per córrer.

16. Puc anar al parc infantil, als gronxadors i tobogans? No es pot anar als parcs infantils. No pots pujar als tobogans, gronxadors ni altres jocs perquè les superfícies poden estar contaminades.

17. Puc anar a instal·lacions esportives? No, no està permès anar a instal·lacions esportives.


Agenda

GENER
 

Deixalleria comarcal

Horari:
MESURES COVID-19: 
De dilluns a divendres de 9 a 13 h i de 15 a 19 h
 
Dimarts de 8:00 h a 13:00 h i de 15:00 h a 19:00 h
Dimecres, dijous i divendres de 9.00 a 13:00 i de 15.00 a 19.00 h
Dissabte de 8:00 h a 15:00 h
 
Pol. Ind. de l' Estació
Tel. 972880182

Contactar

Podràs trobar-nos de dilluns a divendres de 9:00 h. a 14:00 h.

Te. 972.884.884

Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Plaça del Rec, 5
17520  Puigcerdà
Girona - Catalunya