CERDANYA - FEDER Catalunya 2014-2020 , Eix 6

 

POSICIONAMENT TURÍSTIC DE LA CERDANYA: EL PATRIMONI I LA CULTURA COM A EIXOS VERTEBRADORS

 

logo CCC fons grisFEDER 1

 

El projecte vol vertebrar les activitats de dinamització i promoció cultural per a captació de turisme, consolidant la xarxa identitària d'espais culturals al llarg de la comarca a partir de l'estratègia de la consolidació i la millora d'infraestructures bàsiques. 

Aquesta millora, sota el lideratge del Consell Comarcal de la Cerdanya i l'aposta de tots els ens locals participants, impulsarà les activitats de promció i difusió cultural del patrimoni històric, potenciarà i difondrà la identitat cerdana a partir de la creació de cultura, que impulsada per accions diverses de desenvolupament cultural i turístic. 

Tot plegat implicarà nou patrimoni cultural cerdà

PROJECTES

alp ALP 

Rehablitació del centre cultural "Teatre Municipal"

És un edifici de principis del segle XX emblemàtic a la comarca i molt estimat per la població d'Alp, sobre tot perquè ha estat el marc de balls de festa major, concerts, certàmens, obres de teatre, pastorets, danses i els Jocs Florals de la Cerdanya cada 23 d'abril. El projecte suposarà la rehabilitació complerta de l'edifici i del teatre amb la incorporació d'equipament del segle XXI.

Teatre 2

 

bellver BELLVER DE CERDANYA

Rehabilitació del Taller d'Arts i Oficis de "Cal Travesseres"

L'edifici de Cal Travesseres està situat al Barri Vell de Bellver. és un projecte per adequar l'edifici a la seva nova utilitat. l'aprenentatge integral de les arts plàstiques i la recuperació d'oficis tradicionals.

Cal travesseres2

 

Bolvir BOLVIR

Rehabilitació integral i reforma dels porxos de Cal Fanxico

Cal Fanxico és una "Casa Cerdana" amb totes les diferents dependències que la conformen. La casa va ser reformada per acollir les dependències municipals i els porxos per diferents espais socials i culturals. Aquest projecte FEDER ha recuperat una part dels porxos per fer un auditaori.

780 0008 5885951 2288e5f98f19fbca952aa9dd529b860f

 

Escut Fontanals de Cerdanya en color nom ajuntament FONTANALS DE CERDANYA

Foment territorial de turisme del terme municipal 

 El senderisme està esdevenint un producte turístic molt sol·licitat a la nostra comarca per suposar la unió entre el patrimoni natural i el cultural. El municipi de Fontanals de Cerdanya és la fusió, el 1969, de dos antics municipis: Queixans i Urtx, amb els seus respectius nuclis i la seva muntanya. Així Queixans va aportar: Queixans, Les Pereres i les cases de Cal Montagut, el Molí de l'Anglès i el Mas d'Amunt; i Urtx va aportar els nuclis de: Urtx, el Vilar d'Urtx, Escadarcs, Estoll, Soriguerola, el Mas de l'Escloper, el Mas Santes Creus i el Mas Soriguera.El projecte contempla diferents actuacions:

1. La muntanya en família - Imatge1
2. La Ruta del Romànic -  Imatge2
3. La muntanya d'Urtx i Queixans - Imatge3
4. La Ruta del Segre - Imatge4
5. La senyalització i condicionament de les esglésies del municipi:Sant Cosme i Sant Damià de Queixans; Sant Esteve de les Pereres; Sant Martí d'Urtx; Santa Eulàlia d'Estoll i Sant Miquel de Soriguerola.

Imatge5Imatge6Imatge7Imatge8Imatge9

 

ger GER

Rehabilitació de l'Antiga Rectoria com a centre de dinamització cultural i posada en valor e l'entorn de l'església de Santa Coloma

Centre cultural i d'interpretació del patrimoni cultural i natural, que implicarà la posada en valor d'un territori que abasta des dels cims del massís del Puigpedrós fins el riu Segre. Tanmateix s'acondiciona l'entorn de l'església per tal de posar-la en valor.

ger projecta  images

 

isvol ISÒVOL

Centre d'Iterpretació de les restes arqueològiques de la Rectoria d'All

Centre on es poden visitar les restes arqueològiques aparegudes en acondicionar l'espai davant de l'església romànica de Santa Maria d'All. Tanmateix, el centre explicarà el projecte de Recerca: Paisatge i Territori de la Cerdanya Antiga de l'UAB.

4 Cartell Esterregalls r

 

escut de puigcerda PUIGCERDÀ

Sala 6 "El Convent" del Museu Cerdà 

Situada al pis inferior de l'edifici del Museu Cerdà, aquesta sala explicarà els convents de Puigcerdà i cocretarà sobre el convent de les carmelites descalces, antigues propietaries de l'edific, el qual van llegar a la població per fer un equipament cultural per Puigcerdà. En aquesta planta estaven ubicades les dependències de la cuina, el safareig i el lloc d'enterrament.

Aquesta sala completa part del gran projecte museològic del Museu Cerdà, un museu amb esperit comarcal, posant en valor el propi edifci.

MUSEU hivern Emili Gimnez

 

NOTÍCIES

GOVERN.CAT

EL PUNT/AVUI

DEPARTAMENT D'ACCIÓ EXTERIOR

DIARI REGIÓ 7

TVPIRINEUS